Hasta Karyolası genellikle hastanelerin yataklı servislerin de yoğun bakımlarında ve çeşitli bölümlerinde ullanıldığı bilinmektedir. Fakat hasta karyolaları sadece hastanelerde değil evlerimizde de kullanılabilmektedir. Hasta karyolaları yaşlılık nedeniyle veya herhangi bir hastalık nedeniyle yatağa bağımlı olan kişilerin yatma süreçlerini konforlu ve sağlıklı geçirmelerine yardımcı olan bir ekipman olarak adlandırılabilir. Hasta karyolaları hastane tipi ve ev tipi olarak iki bölüme ayırabiliriz.
Hastane tipi hasta karyolaları genelde çok fonksiyonlu olmaktadır, 2 fonksiyonlu, 3 fonksiyonlu, 4 fonksiyonlu olduğu gibi 5 ve 6 fonksiyonlu hasta karyolaları hastanelerde kullanılmaktadır. Ev tipi olarak kullanıma uygun olan hasta yatakları ise genelde 2 motorlu ve 3 motorlu dur. Aynı zamanda 4 motorlu hasta karyolaları da kişiler tarafından tercih edilebilmektedir.
Hasta karyolaların da dikkat edilmesi gereken en birinci konu kullanılan metallerin 1.sınıf olması ve uygun kalınlıkta üretilmesidir. Uygun kalınlıkta ve kaliteli metaller kullanılmadan üretilen yataklar da kısa zamanda veya uzun zamana sıkıntılar çıkabilmektedir. bu sıkıntıların sebepleri hasta karyolasının yanlış metallerle üretilmesinde kilolu hastalarımızın hasta karyolasını kullandıkları esna da çeşitli şekillerle karyolanın kırılmasına yamulmasına şahit olabilirler. Bu sebeple hasta karyolası seçimi yaparken en kaliteli metalleri en uygun kalınlıkta kullanıldığına ve doğru kiloya doğru karyolayı satın almaya kesinlikle özen gösterilmelidir.
Ayrıca hasta karyolaların da dikkat edilmesi gereken ikinci konu ise kullanılan motor sistemdir. Üretim yapılan hasta karyolaları şekillerine göre farklı motor kullanılmaktadır. 2 Motorlu hasta karyolaların da dual motor kullanımı daha fazla olup 3 ve üzeri motor sitemlerinde kullanılan motorlar piston motorlardır.
Hasta karyolaların da kullanılan dual motorlar 2 motorlu yataklarda kullanılmaktadır, dual motorlar bir bütün olup hasta karyolasının alt kısmına yerleştirilir. Motorun sökülüp takılması kolaydır. Motorun iç kısmına geçen metal kısımları kumanda vesilesi ile itme ve çekme yaparak hareket verilmektedir. Dual motorlu hasta karyolaların da kilo seçimi çok önemlidir. Eğer hastanız 120 kilo ve üzeri ise dual motorlu hasta karyolasını tercih etmemenizi öneririz. Çünkü dual motorların itme güçü 120 kilo üzerinde ki hastalarımızda zayıf kalmaktadır. Yanlış motor seçimi yapılırsa karyolanın baş kısmı güçsüz kaldığı için yukarı kalkma işlemi gerçekleşmeyecektir. Bu sebeple kilolu hastalarımız da piston motorlu hasta karyolasını önermekteyiz. Motorlar 2 yıl garantilidir 220w elektrik gücü ile ve pil ile çalıştırılabilmektedir.
Piston motorlu hasta karyolaları kilolu hastalar için kullanım açısından daha güvenlidir. Piston motorlar hasta karyolasının alt kısmına her bölüm için ayrı ayrı takılmaktadır, yani baş kısmını kaldırıp indiren ayrı motor, ayak kısmını kaldırıp indiren ayrı bir motor, yükseklik alçaklık veren ayrı bir motordur. Piston motorlar kumanda ve yönlendirme paneli ile çalıştırılmaktadır. Motorlar 2 yıl garantilidir 220w elektrik gücü ile çalıştırılabilmektedir.
Daha detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz:
+90 262 311 08 63
satis@vanacagrup.com